Maatschappijleer Opdracht Louis Theroux Nazi’s

Maatschappijleer Opdracht Louis Theroux Nazi’s – Racisme Moet Stoppen!

 

 

 

Stelling: Racisme moet stoppen!

“Turkse Nederlanders worden blootgesteld aan discriminatie, islamofobie en racisme. En dat mogen we niet accepteren.”, luidde de Turkse boodschap onlangs. Racisme is dus nog geen verledentijd. Dit blijkt ook uit ‘Louis Theroux Nazi’s’, een documentaire over een aantal extreme neonazi’s. Het is lastig te beseffen dat mensen met extreme overtuiging en zonder gevoel andere voor grofvuil kunnen uitmaken, hen als onderdanig te beschouwen en op ongegronde reden zwart maken. Racisme moet stoppen, vindt u niet?

 

 

Ten eerste moet racisme nu stoppen voor het uit de hand gaat lopen! Het meldpunt voor internetdiscriminatie ontving vorig jaar 22 procent meer meldingen dan in 2013. De meeste racistische meldingen waren over het ras. 40 procent daarvan ging over personen met een donkere huidskleur. Maar ook discriminatie van Marokkanen en andere autochtone Nederlanders  werden veel gemeld in totaal maar liefst 305. Dit getal is natuurlijk alleen het aantal gemelde discriminatie incidenten in Nederland, vaak willen mensen dit niet melden omdat ze het eng vinden om naar buiten te brengen.

 

 

Ten tweede slaat het hele discriminatie concept natuurlijk nergens op. Het is belachelijk dat een bepaalde groep een andere willen kleineren zonder enige reden. Bepaalde mensen zien de afkomst en vinden alvorens enig contact te hebben gehad de persoon minder waard dan zij zelf. Dit is toch vreemd? Leert onze geschiedenis ons dan niet dat wij beter vrede kunnen sluiten met elkaar in plaats van de 3e wereldoorlog tegemoet te gaan? Het is nergens voor nodig om jezelf te prijzen ten kosten van iemand anders, je zwakke punten komen toch wel boven.

 

 

Daarnaast is het voor de ander heel vervelend. Je maakt degene onzeker en bang. Er zijn zelfs gevallen bekend die hele wijken willen mijden; bang om weer te worden geschoffeerd! Sommige stoppen met werken, zoeken een andere baan of nemen genoegen met een lager salaris of een baan onder hun niveau. Scholieren melden motivatieverlies en presteren slechter door discriminatie, dit is niet alleen door hun angst maar dit negatieven gevoel zorgt ervoor dat hun hele studie als negatief wordt ervaren blijkt uit, onderzoek van SCP. Al deze verschijnselen geven aan hoe diepgaand discriminatie en racisme liggen en welke gevolgen ze kunnen hebben voor de samenleving als geheel.

 

 

In ieder mens zit een demon daar ben ik van overtuigd. Maar waar ik ook van overtuigd ben is dat vele deze in bedwang kunnen houden en dat een kleine minderheid dit niet doet! Op deze planeet hebben wij een gigantische maatschappij opgebouwd met prachtige doelen in het vooruitzicht. Maar wanneer het even tegen zit of men de slechte kanten wil verbloemen door naar een zondebok te verwijzen zijn we slecht bezig. Ik roep u op om niet telkens de makkelijkste weg in te slaan, maar voor u medemens te kiezen!

 

Geef een reactie