Engels Samenvatting Lies Of Silence – Brian Moore

Engels Samenvatting Lies Of Silence – Brian Moore

 de titel valt niet te verklaren wanneer je alleen over de inhoud van dit fragment beschikt!

Page 1

Michael Dillon= hoofdpersoon en manager van Clarence hotel. Hij heeft de opdracht om een bom te plaatsen gekregen. Hij wordt constant in de gaten gehouden. Op het begin doen ze dit met de witte Ford die Dillon op 3 autolengtes volgt.

Moira= Dillon zijn vrouw

Dillon bevindt zich in Belfast die zie je aan:

  • Shaftesbury Square (Belfast)
  • Queens University (Belfast)

IRA =  Iers Republikeins Leger → zonder Verenigt Koninkrijk opereren

Michael wilde politie niet bellen omdat IRA dan Moira vermoorden en hij denkt dat de politie niks kan betekenen. Door hieraan te denken ging hij slomer rijden waardoor een auto achter hem ging toeteren.  Hij reed langs de universiteit en zag geslaagden studenten (droegen een toga en kregen net hun diploma) met hun gezinnen. Hij besefte zich dat zij nu een nieuwe wereld intraden. Toen hij zo oud was wilde hij ergens lesgeven, maar weg van Belfast. Maar voor Michael was die nieuwe weg al vast gelegd. Hij ging net zoals zijn vader en opa een hotel en kroegen runnen. Het verschil met zijn vader/opa was dat hij het hotel niet eens bezat.

 

Page 2

Hij stopt de auto om zo naar de ingang v/h hotel te rijden. Bij de ingang staan wel veiligheidsposten maar de IRA wist dat ze de auto van Dillon niet gingen controleren.

Billy Craig=

  • gepensioneerde politieman
  • leidt het veiligheidsteam

Craig liet Michael voor gaan zodat hij niet in de rij hoefde te wachten. De parkeerplek van Dillon is precies onder de “Emerald Room” waar het lange/oude figuur, Alun Pottinger (“the mad dog of Protestant Ulster”), zijn toespraak zal gaan houden.

 

Page 3

Nu beseft hij dat het gezelschap de “Canadian Orange Order supporters” zijn die naar de toespraak komen luisteren van Pottinger.

Michael vroeg zich af waarom ze Pottinger wilde vermoorden want ze hadden het nog niet eerder geprobeerd en de anti-katholieken preken waren het beste dat de IRA overkwam.

Jack= een geüniformeerde portier

Opeens wilde Michael toch de politie bellen, omdat hij binnen mensen zagen die waarschijnlijk gezinnen hadden en hij had een vrouw waarvan hij wilde scheidde. Hij liep naar de overkant (Murray’s shop) en wilde daar de politie bellen. Maar hij werd gevolgd door een 13 jarige bezorgdienst jongen.

 

Page 4

Michael vraagt zich af waarom hij bij Murray’s shop iets moest gaan kopen van IRA. Misschien omdat de groene taxi waarin Michael wordt vervoerd vertraging had (wanneer Michael in de taxi stapt is het allemaal over). Als hij naar de shop loopt ziet hij geen taxi. Wel ziet hij de bezorgjongen naar een meisje gaan. Nu komt de lezers er ook achter dat Michael thuis door gemaskerde mannen bedreigd is.

Opeens gaat Michael naar de verkoopster en zegt dat hij dringend een telefoon nodig heeft. Meteen belt hij 999 en meld de bom. Hier kun je ook zien dat het in Belfast is (regel 8 van onder: “Belfast Central”)

 

Page 5

Dillen overtuigd de politieman ervan dat ze niet alleen uit zijn op het vernielen van het gebouw maar op het vermoorden van Pottinger. Michael zegt tegen Billy dat er een bom is en daarom de poorten moet openen.

Maggie Donlon= receptionisten

Michael zegt tegen Maggie dat ze moet omroepen dat het hotel wordt geëvacueerd en dat ze het brand alarm moet aandoen. De politie komt snel en dan eindigt het fragment.

Geef een reactie