Engels Samenvatting The Day Of The Triffids – John Wyndham

day of the triffids

bron: http://www.writeups.org/fiche.php?id=4540

The Day Of The Triffids – John Wyndham

Korte Inleiding

Triffids= genetisch gemanipuleerde planten met giftige angel en zich kunnen verplaatsen. Bill Masen vermoedt dat de Sovjet-Unie ze heeft gemaakt. De lichte zaden van de triffid zijn over de hele planeet verspreid geraakt, zodat de gevaarlijke plant extreem snel zich voor kant planten overal. Maar de van triffids zonder angel werden vaak als ‘huisdier’ gehouden, of op boerderijen, ze waren nuttige, onder andere hun oliën.

 

Page 1

William Mason= hoofdpersoon

Dokter= Soames

Het fragment begint wanneer hij wakker word in zijn ziekenhuis bed. William heeft een verband om zijn ogen omdat hij een oogoperatie gehad heeft. Die dag is het stil omdat een groen licht iedereen heeft verblind. William niet, omdat hij een verband voor zijn ogen had.

Vanaf nu tegenwoordige tijd: Er kwamen geen dokters om William te helpen. Hij vroeg zichzelf af of hij banger was om zijn verband te verwijderen of om nerveus in het donker te liggen. Hij sloot de rolluiken/luxaflex en had nog de controle om het in alle rust te doen. William haalde het verband eraf omdat: ‘het kan niet veel kwaad wanneer ik mijn gezond verstand gebruik’ en ‘vandaag mocht het verband er toch af’. William kon nu weer zien dankzij de snelle verzorging en de goede operatie.

Toen checkte hij zijn kamer op andere mensen (onder zijn bed bijv.) en zette een stoelleuning onder de deurklink zodat hij beter grip op zichzelf kon krijgen en niet gestoord kon worden. Een uur liet hij zichzelf aan het daglicht wennen.

 

Page 2

Hij ontdekte een zonnebril, deze zette hij op en keek vanuit “room 48” naar beneden, naar de straat waar hij: ‘een paar mensen op een vreemde manier rondliepen(doordat ze blind zijn natuurlijk)’ en ‘dat William heel scherp zicht had’. De lucht was schoon omdat geen enkele schoorsteen rookte. William begon zich normaler te voelen wanneer hij zijn kleren aandeed. Hij stak een sigaret, uit zijn hoes, begon zich rustiger te voelen en wist niet meer waarom hij zo in paniek was. William is er zeker van dat iemand dit allemaal in de hand heeft. Maar zijn kamer 48 vergeten was. Hij merkte dat het probleem groter was dan alleen zijn kamer. Hij zag niemand maar hoorde wel geluiden. Hij liep behoedzaam omdat dat hem het beste leek gezien de situatie. Hij wist niet precies waar de geluiden vandaan kwamen door de weerkaatsende muren. William kwam uit op een bredere gang waar hij een man uit de schaduw zag verschijnen. Dit was een dokter die ook blind was geworden.

 

Page 3

De dokter wilde dat William hem naar zijn kantoor bracht. Op dit moment wilde de dokter al zelfmoord plegen maar dit gevoel werd versterkt doordat hij erachter kwam deze gebeurtenis op andere plaatsen ook was gebeurd, (Dokter Soames wilde iemand bellen maar de lijn was dood). Hij wist precies hoe zijn kantoor eruit zag en toen hij William vroeg waar hij naartoe keek, wist hij waar het raam zat waar hij uit ging springen. William keek niet want hij wist dat hij op de vijfde verdieping was.

 

Page 4

Hij nam weer een sigaret, want hij voelde zich niet goed. Dit ging weer weg na een tijdje en hij ging weer terug naar de plaats waar hij de dokter voor het eerst zag. Maar William voelde zich nog niet 100%.

 

Page 5

Hij ging de ruimte binnen en riep Zuster waarop een man antwoorden: dat ze er niet waren. De man vroeg of William het gordijn wilde openen. Hij deed dit en kwam erachter dat ook de gewonden die daar lagen blind waren.

Geef een reactie