Engels Samenvatting The Catcher In The Rye – J.D. Salinger

(T/m 14:25)

 

Engels Samenvatting The Catcher In The Rye – J.D. Salinger

 

Extra informtie: http://penceyprep.org/About_Pencey.html

 

Korte Inleiding

Het verhaal begint met een mededeling dat het geen autobiography wordt; verteld vanuit de ik-vorm. Op dat moment zit Holden in een kliniek. Waar hij waarschijnlijk volgende maand uit mag. Dan wordt hij opgehaald door zijn broer.

D.B.= zijn broer. Holden vindt zijn broer geen goede schrijver, maar beschrijft dat zijn broer nu een scriptschrijver in Hollywood is (“Now he’s out in Hollywood … being a prostitute)

 

Page 1

Het was vorige kerst. Holden verliet Pencey Prep.

 

(Holden zegt dat Pencey Prep veel adverteerde met knappe jongens op een paard. Maar dat hij daar nog nooit een paard in de buurt gezien had. Ook zegt hij dat ze er bijzetten: ‘Since 1888 molding boys into splendid, clear-thinking young men.’, maar volgens Holden is hier niks van waar.)

 

Page 2

Omdat alleen ‘seniors’ meisjes mochten meenemen naar football waren er nooit veel.

Holden vond het een verschrikkelijke school. Wel vond hij Selma Thurmer een leuk meisje, ondanks een aantal minpuntjes waarvan hij het eigenlijk zielig vond voor haar dat ze die had. Selma was de dochter van het schoolhoofd. Ze had een vader met veel aanzien maar daar schepte ze niet over op.

 

Holden stond op Thomas Hill

  1. omdat hij net terug kwam uit New York met het scherm team en alle spullen in de metro was vergeten.
  2. Spencer= geschiedenis leraar. Hij had griep en hij zou hem niet meer zien omdat hij van school was getrapt (omdat hij niets voor school deed). Spencer had Holden geschreven dat hij hem nog een keer wilde zien.

 

Page 3

Het was december en het was koud, helemaal omdat zijn handschoenen waren gestolen door “crooks”(=dieven) op Pencey. Holden zij dat het er vol van zat op Pencey, ondanks de rijke mensen. Holden keek niet naar de wedstrijd omdat hij bezig was met afscheid nemen, iets wat hij nooit had gedaan wanneer hij andere scholen of plaatsen verliet.

 

Hij herinnerd zich dan rond oktober. Robert Tichener, Paul Campbell en hij speelden met een bal tot het te donker was. Toen werden ze door Zambesi geroepen voor het diner.

 

Mr. Zambesi= biologie leraar

Spencer woonde op de Anthony Wayne Avenue

 

Holden heeft door deze herinnering voldoende afscheid genomen en rende naar het huis van Mr Spencer.

Page 4

Toen hij hier aan kwam deed Mrs. Spencer open en na een aantal keer vragen (Mrs Spencer was nogal doof) vertelde zij dat Mr. Spencer weer beter was.

 

 

Geef een reactie